Games4u.se använder cookies för att förbättra din användarupplevelse JAG FÖRSTÅR
Datorbasen Technologies AB mo-sms Goodgame Riksförbund EasyAntiCheat
Hej allihop!
Vintern börjar närma sig vilket betyder att det kanske blir lite datorlirande igen.

Blev positivt överraskad till games4u:s nya layout, enligt mig ser den väldigt fräsch och bra ut. Men när man tittar lite mer ingående på sidan har det absolut inte hänt ett skit? Visst har ni satt igång en del LOL –cuper vilket gör den delen lite mer aktiv.

Nu skriver jag dock om Counter-strike global offensive sektionen eftersom jag är mer delaktig där. Innan sommaren upplevde jag att ni skrev mycket om att ni skulle satsa mer på csgo sektionen men det verka ju inte har funkat för fem öre. Csgo gathern som var games4u aktivaste del innan sommaren har till och med dött ut. Visst kanske det är så att vissa inte har hunnit tillbaka till lirandet igen. Men en stor faktor måste ju vara som jag skrev innan att sidan ser stendöd ut. Senaste nyheten var t.ex. 2013-08-13 och i forumet som jag ser det skriver vissa då och då i tråden ”söker klan/medlemmar”. Det är väl klart som fan att det inte kommer hit något nytt folk när det ser ut som det gör.
Levin66 skrev t.ex. i en nyhet ”Vi satsar på nya sektioner för att dom gamla är döda”. Då är ju frågan hur ni hade tänkt få de nya sektionerna aktiva när ni inte lyckas med de gamla. Ni har ju ändå haft två år på er om inte mer. Men det kanske är lite hårt att räkna in tiden direkt efter r60 la ner. Visst har vi som spelare ett ansvar att försöka få det aktivt men A och O måste ju hänga på er admins att få sidan att se aktiv ut.
Ni säger själva att det inte verka som priserna hjälper vilket stämmer. Visst är det kul med priser men för mig har det egentligen ingen betydelse (har ingen chans att vinna dem ändå så ? ) och tror det gäller för många andra.

Games4u har jag alltid sett som en sida man lira på bara 4fun utan att vara allt för seriös. Kan väl dock tillägga att jag aldrig varit seriös med mitt datorspelande och kommer aldrig bli det. Tyckte att det fanns/finns? En del oseriösa admins vilket gör att hela sidan blev mer eller mindre ett skämt för de flesta som ändå ville lite.

Läste att fantan skrev i en nyhet att ni tänkte slänga igång några cuper när cupsystemet blev klart. Detta skrev han för 1 vecka sedan och 3 dagar. Då är ju lite frågan har ni jobbat på detta systemet hela sommaren eller började ni precis när fantan skrev detta? Det är ju denna ovisshet som bidrar lite till er egen död. Många har väl tålamod att vänta någon vecka utan någon uppdatering på det. Men sen går det 1 månad 2 månader osv utan någon information alls. Tillsist kommer ju inte spelarna orka vänta längre och leta sig vidare till andra sidor. Sidan blir mer oseriös och får ett sämre rykte om sig.

Det kanske har kommit nya hemsidor vilket gjort att spelarna har dragit? Har hört om ESEA men där måste man tydligen betala. Även om det inte är någon stor summa så är det inget för mig som knappt lirar längre.

Men nu orkar jag inte skriva längre och hoppas ni inte blir allt för sura över denna kritik. Finns säkert mycket positivt också.

Frågeställning: Finns det chans för games4u att få igång csgo sektionen och allmänt få en aktivare hemsida? Vad tror ni?

Var nu inte några språkpoliser ?

Ha det!
*** WALL OF TEXT ***

Läste allt och håller med dig.

Som svar på frågeställningen:

Det finns massor av möjligheter för att höja aktiviteten på Games4u. Det jag tror är viktigast just nu är att få in nytt engagerat folk som styr G4U och tar tag i saker.
Välbehövlig tråd.

Levin startade en tråd för ett tag sen där folk fick komma med förslag på förbättringar, har gått 4 månader nu och inte ett enda förslag av vad medlemmarna ville ha har vi fått.

https://games4u.se/games4u/forum/games4u/allmant/tips-for-att-skapa-ett-battre-games4u/sida/1
#3
Det finns en to do lista som kommer att betas av under året
#4 Vet, säger bara att ni betar lite för långsamt för otåliga gamers, hehe ;)

Ser förresten att ni fått in att spelarna själva röstar karta på gathers btw, riktigt najs!
Tbx efter ett års bann i forumet yay me!

OnT

Vill G4U få igång sidan, så finns 2 saker som kommer få tillbaka spelare.
1. Enklare server system, vrf inte ha det som på r60 ? Man lägger in IP PW RCON varav eac går in på servern och motståndaren accepterar servern. Enkelt.

2. Möjligtvis en liga där priserna i dom högsta divisioner är värda att kämpa för och i de lägre divisioner mer av en rolig grej att vinna?

Enkelhet är oftast den rätta vägen, förstår inte hur ni ska ha ett automatiskt system som krashar varje gång en update kommer? och ljug inte för det gör systemet. så gör det enklare så att det kan vara uppe konstant istället? mycket roligare att komma/spela på en sida där det är lätt att spela och inga svårigheter.

Varför krångla till allt när man kan göra allt så enkelt? Kan inte ens tänka mig hur mycket pengar ni la på att en snubbe skulle koda det automatiska systemet. Möjligtvis kolla med @lagerqvist i #atrc om den boten han använder till den gather kanalen då den konstant är uppe aldrig problem förutom på update dagen. och den håller till och med koll på kd deffs o allt :)

Tvivlar väldigt starkt att ni ens bryr er om andras åsikter då våra tidigare inte verkar spelat någon roll men men hoppas ni läser det och tänker igenom denna gången
I mina ögon är CSGO på den här sidan tyvärr död sedan länge sedan, gathern spelades när det fanns priser, och då var de ca 15 aktiva spelare och vissa få dagar kunde det komma upp i 2 gathers samtidigt.
Vi har även försökt hålla cuper, men i senaste 5on5 var de ett(1) lag som ansökte och då gick vi ut med tävlingen ca 12 dagar tidigare med nyhet.

Nu har vi givit gathern ännu en pris tävling, och vi hoppas att tillsammans med den + att vi administratörer nu har tillgång till lägga till/ta bort avstängningar leder till att den kommer igång igen.

Vi kommer självklart även försöka med fler cuper, och vi kan ha ett ess i armen som kanske gör att csgo delen kommer få lite mer ljuse från spelare även utanför games4u.

#6 ligan är något vi hade hoppats på, problemet var att kunna placera ut lagen då vi inte kunde göra som t.ex r60 att gå efter laddern. Vi använde då cup placeringar vilket jag tyckte blev sådär. Värre blev det när lagen gav upp/ förstod att dem inte kommer kunna vinna priserna och lämnade därför WO.
I csgo bannades nog ca 30-40 personer, varav i 1.6 var det endast 2 lag som stannade kvar.

De automatiska systemet tänker jag inte kommentera då det utvecklades innan jag var med, men vi administratörer har precis som er påpekat att cuperna framförallt bör skötas manuellt flera gånger då det automatiska där varit ren kaos.
Mycket som gör att games4u framstår som ett skämt förutom de #6 säger är att ni gärna sprider ut nyheter som typ "de kommer snart komma ett nytt grymt system som ska lyfta sidan!" varför ens släppa en sån nyhet eller sprida ett sånt rykte när ordet snart aldrig uppfylls. När ni säger "snart" kommer de här hända så kan de ta MÅNGA månader och då framstår ni som oseriösa och inte verkar vilja ta tag i det ni säger.

Ni hade en chans att lyfta games4u, gathern var mycket mer aktiv innan än vad #7 säger, de kunde lätta vara igång 2 gathers samtidigt + ytterligare 5 som sökte i nästa gather. Ligan var det mycket lag som ville spela men erat system ni var för stolta över försenade och sköt upp ligan ytterligare 2 veckor och då visade ni ännu en gång att ni inte åtgärdat de problem som fanns. Dumpa automatisk serverbokning för liga och ladder (inte gather) så ska ni se att ni går 1 steg åt rätt riktning.

Gör stora satsningar, lägg prispengar på få tävlingar med större priser och fler priser i en och samma tävling så kommer fler engagera sig för att få start på sidan igen. Ett problem som nog är det största och svåraste är att sprida hemsidan, få hemsidan att ta plats är en riktig utmaning och själv hade jag inte hittat ett bra sätt att sprida den på. Jag själv har försökt flera gånger att väcka liv i gathern genom att bjuda in folk men får samma svar varje gång "ha spelar folk fortfarande där?" och när man berättar att ni gjort uppdateringar får man också samma svar: "de håller tills nästa update"
Det är jättebra att #8 ger förslag, jag håller helt med det han säger om att man inte ska ha automatiserad serverbokning på ladder och liga. Teorin är ju tänkt att det ska bli lättare men i praktiken funkar det inte lika bra. Jag hade tänkt att dra ihop en gathercup inom snar framtid om det skulle vara något som ni medlemmar uppskattar? Min idé för detta är att man söker in till en cup individ för individ. Sedan kommer jag samt några andra administratörer försöka sätta ihop så jämna lag som möjligt. Skulle detta vara något eller tror ni att det kommer bli en flopp? För tillfället har det tyvärr inte kommit igång tillräckligt många funktioner på sidan för att jag ska kunna göra detta i och med att det blev en ruskigt dålig planering.....
Vi är medvetna om att antalet spelare på Games4u minskat, och vi gör vårt bästa för att vända trenden. Under året har vi utvärderat situationen och gjort många förändringar i verksamheten. Bland annat lanserades denna hemsidan i början av augusti, som ett steg mot en mer aktiv spelcommunity.

Gathern fungerar sedan lanseringen på ett helt nytt sätt, spelare får själva välja vilken karta de vill spela - och flera av de buggar som tidigare fanns i gathern har blivit åtgärdade. Administratörer har också ytterligare befogenheter på nya sidan och kan påverka exempelvis avstängningar i gathern. Vi har lyssnat och tagit till oss utav medlemmarnas kritik och då planerat utifrån det.

Ni medlemmar ville ha övertid i matchsystemet, och det har vi också åtgärdat. Utöver det har matchsystemet genomgått andra uppdateringar också, som att servrar bokas snabbare. Kommunikationen mellan Games4us system och spelservrarna sköts numera också på ett mer avancerat sätt, något som tidigare gjordes traditionellt med RCON.

Vi har dessutom utökat stöder för spelsektioner på hemsidan, och numera får det plats obegränsat antal spelsektioner. På denna sidan sorteras spelsektionerna efter antingen vald sektion, eller mest aktiva sektion. Finns det fler än fyra sektioner (vilket det just nu gör) syns en knapp med en pil (>) till höger om spelsektionerna på sidan. Genom att trycka på den går man till höger och får då se ytterligare sektioner. Det har vi gjort för att kunna bredda vår verksamhet och kunna ha turneringar, servrar i flera olika spel.

Flera av de förslag som lämnades i förslagstråden ("tips för att skapa ett bättre Games4u"), har vi tagit vara på och de förslag som ännu inte finns kommer att ses över och läggas in inom snar framtid. Olika typer av funktioner tar olika lång tid att genomföra. Exempelvis tar det väldigt lång tid att visa kpd/hpk på profilen, som ett utav förslagen löd. En del andra förslag är inget vi kan genomföra (exempelvis ta bort mellannamnen på profilen om man valt att visa sitt namn under inställningar).

Några av de förslag som vi lyssnat och genomfört på i början av augusti:

- Omröstning om karta i gathers.

- Erbjuder andra föreningar turneringsservrar genom ett nytt boknings API

- Om man som inloggad får svar utav supporten visas en påminnelse i menyn (1), man får som tidigare svar via mail också.

- Att man kan ha fler än ett supportärende aktivt samtidigt, på denna sidan kan man ha tre ärenden samtidigt.

- Administratörer har möjlighet att ta bort gatheravstängningar.

- Tagit bort att 50st måste vara online för att en 10-spelargather ska kunna startats.

- Nytt system för skärmdumpar kopplat till EAC, som ska lösa problemet med att skärmdumpar ej laddas upp.

- Övertid finns på spelservrarna.

- Spawn protection som infördes i en uppdatering i CSGO var tidigare 5 sekunder, och har blivit sänkt till 1.

Det finns också några förslag som vi ännu inte genomfört, men som vi vill genomföra:

- Personlig rank på spelen, dvs per "kill, slutfört uppdrag och minus vid död". Det nämndes också i ett annat inlägg i förslagstråden som "se sin totala kpd och hpk".

Utöver nya funktioner finns det också administrativt arbete på sajten som ska göras, som några utav förslagen handlar om. Bland administrativt arbete räknas omröstningar, experiment av nya kartor och dylikt in. Om ni vill ha någon omröstning eller karta, skriv en forumtråd om det så undersöker vi det. Det är inga större problem att lägga till nya kartor för vår del eftersom systemen sköter det automatiskt.

Det finns också ett antal andra funktioner som inte hamnade bland förslagen från medlemmarna som vi vill göra. Bland annat ha ytterligare aktiviteter i form av frågesport och annat roligt, som gör att vi kan få ytterligare aktivitet på hemsidan.

Vi gör hela tiden allt vi kan för att förbättra och göra Games4u till en ännu bättre community. Vi tar tacksamt emot alla förslag som kan göra oss bättre.
Levin ni har lyckats bra med uppdateringarna nu, har själv testat spela någon match i gathern nu och det är mycket bättre nu om man jämför med förr. Tyvärr kommer dessa uppdateringar ganska sent, jag själv försöker bjuda in gamla g4u lirare som brukade lira här men kan inte säga att så många visar intresse längre. Tror själv på att sidan vaknar till liv igen inom snar framtid.

De #9 skriver kan vara en rolig idé tycker jag. Själv såg jag games4u som ett gött ställe att lira lite gathers på osv när man inte vill ha det här seriösa lirandet. Skulle vara kul om g4u kom igång igen för att få en svensk sida där man kan lira gathers osv
#11 Vi får hoppas på det. Till er alla medlemmar, såfort ni hittar minsta bugg så rapportera den i supporten!
#11
Bättre sent än aldrig :)

Vi har lyssnat på vilka funktioner som ni har saknat.
Datorbasen har fått en låååång to do lista som betas av under resten av 2013

Vi har köpt in en massa spel på https://www.humblebundle.com/
Kommer att ge bort nycklar till er medlemmar.
Nyhet kommer inom ett dygn på hur det kommer att gå till för att få nyckel
Kan även tillägga att jag kommer gå in som cupadmin i csgo tillsvidare, ska försöka få igång sektionen ännu mer
Tyvärr tror jag personligen inte att aktiviteten i CS:GO sektionen kommer tillbaks. I dagsläget finns det redan väldigt många etablerade sidor för scenen, vilket gör det i praktiken omöjligt att slå genom. Skulle krävas väldigt mycket resurser och en väl utarbetad plan för att få över spelare hit, något jag är tveksam är värt mödan och besväret.

Dock tror (och hoppas) jag att införandet av de nya sektioner kommer få G4U upp på fötter om det hela sköts rätt, då många av dessa scener inte har lika väletablerade sidor. Detta i sin tur innebär att ingen redan har lagt beslag på den största delen av marknaden, och spelare är öppna för att tas hand om. För att ta några exempel:

Dota2 samt SC2 är idag det två absolut ledande e-sport scenerna idag (nej, LoL räknas inte hit). Trots att spelarantalet är stort, finns det inte några direkt etablerade sidor som kan lyfta fram amatörspelarna, och ge dem en verklig chans att glänsa samt få in en fot i competitive scenen. Att både kunna ge de spelare som som enbart vill tävla for fun, samt de som eftersträvar en professionell karriär, en plats att få tävla mot varandra och ge dem en svag försmak av competitive scenen är något som idag saknas.

Dock påpekar jag återigen att uppstarten av de nya sektionerna kommer avgöras till stor del hur saker och ting sköts administrativt snarare än spelarnas engagemang. Tappar man spelare från början för att saker och ting som utlovats inte sker, eller att systemet inte funkar som det ska för många gånger, gör man sig själv en väldigt stor uppförsbacke som blir omöjlig att bestiga.

Jag ska dock poängtera att detta är mina åsikter som jag skulle tillämpa om jag drev en liknande sida, och inte något taget direkt ur en faktabok!

Såg även nu att Battlefield 4 fått en sektion, vilket jag tror kan bli en stor succé med tanke på hypen som är inför spelreleasen. Exemplariskt att ligga i förkant på ett sånt spel! Det är i min mening en chansning som mycket väl kan gå hem, och jag håller tummarna för det! :)
#15 vi måste ju försöka att göra något
Tror ett problem kan vara att priser inte betalas ut pga för lite folk som spelar, gör ju inte direkt folk taggade på att lira mer här. my 5 cents.
#17 jag ska försöka snacka med levin till helgen och se om vi ka göra något stort som kan få tillbaka intresset för g4u csgo sektion
Gör en stor cup, skriv nyheten en månad i förtid så att den sprider sig mer på internet. Ge typ folk på plats 8-4 CS:GO skins/cases, 1 map utslagning i "gruppspelen / kvalen", ha en stream igång och ta kontakt med fragbite och se ifall dom vill lägga upp den på deras sida, semi-final och uppåt låt folk kryssa om vilket lag som vinner osv ge ut lite mindre skins priser. Borde ju kanske liva upp lite, få mer folk involverade, kanske låta semi-finalen, och stora finalen, gå helgen efter så det blir lite hype, liten intervju med några spelare. Bör ju göra folk intresserade i att spela, och att följa. Kan vara bra för den svenska cs-scenen om vi har något mer att se fram emot än typ SM. Var dock skit kul att läsa tippningen, kanske något sådant inför semi?

* Stor cup, försök att hypa den.
* Ha igång streams, folk gillar att kolla + synas
* Försök få folk att vilja vara delaktiga även om dom inte spelar / åkt ur.
#19 jag ska försöka få till något stort om jag får tillåtelse av levin
#19 Agreed
#19 Vore underbart om det gick att få till, signar direkt.
http://games4u.se/games4u/nyheter/storsatsning-kvala-in-till-eswc-2013-i-paris-2

Framtiden ser ljus ut :)
#23 härligt :)
#23 dock så är det egentligen inte g4us egna kval, om ni vill att sidan ska frekvent användas av cs:go spelare får ni anordna något stort i G4U's egna namn tbh.
#25 det är inte vem som helst som får ha hand om dessa kval. Och därav kommer det vara en ljusframtid efter detta tror vi då vi kommer synas mycket
#25, här är det ju så att Games4u har fått förtroendet att hålla det här kvalet här i Sverige och det är en stor möjlighet för många klaner att "bara" genom att vinna en onlineturnering få åka ner till Frankrike och lira CS.

Det är inte några tangentbord eller möss som pris den här gången och det bör vara attraktivt att vinna de här priserna såväl för gamla som nya spelare. Genom att dra till sig en stor skara spelare och få upp aktiviteten under de kommande veckorna kommer självklart den fortsatta verksamheten att byggas på utifrån det med nya tävlingar och ännu fler priser vilket förhoppningsvis kan mynna ut i att sidan frekvent kommer att användas.

Det borde inte spela någon roll för spelare om det är Games4u som ensam arrangerar en tävling eller om det är i ett samarbete med några andra utan det är väl priserna man är ute efter som spelare?

Förutsättningarna finns här och nu, se nu till att utnyttja det spelare! :)
Något jag personligen saknar är att spela i en Ladder (spelade det en hel del på r60). Det är grymt roligt och man behöver inte vara allt för seriös för att vara med heller.
#29 vi har en ladder, tyvärr måste aktiviteten komma igång. Ladder tävlingar har än så länge inte hjälpt.
Det var dock något jag saknar med
1